Om mig

Mitt foto
Jag är en slöjdlärare som sysselsätter varenda lediga stund med pyssel och sånt som går att göra med symaskinen. Jag tar upp beställning om det är något ni vill köpa, både sydda, stickade och virkade grejjor. Även kort går att beställa. Alla saker på bloggen som är till salu hittar ni under "Etiketter" - "Till försäljning". För kontakt går det bra att skicka ett meil till jsjovirdhall@gmail.com eller skriv en kommentar i bloggen.

torsdag 29 oktober 2009

Fuskpolo och ny mössmodell

Ny mössmodell som är en liten svamp eller som en basker, det beror på hur långt ner den sitter.


Det är så roligt att få beställningar och ännu roligare när beställningen består av saker som jag inte har något mönster på utan får hitta på själv. Det är ju ifs inte så svårt kanske en del tänker men min syhjärna fungerar bäst genom att testa sig fram. Sonen är väl inte direkt ett stort fan av att agera provdocka men man tar vad man har. Han har nog drömt konstigt ibland då jag fått prova modeller när han somnat.... säg inte det här till någon... Resultatet den här gången var ovannämda mössa och fuskpolon på bilden nedan


Jag har börjat producera enkla vantar som värmer kalla händer. De är ganska tunna och har ingen tumme men vi har använt modellen när sonen sover i sin vagn. Han envisas med att ha händerna utanför och vägrar ha tjocka vantar på sig. De på bilden tillsammans med mössan är till en liten tjej i 2- årsåldern i småland.

En beställning på ett gäng haklappar. Gjorde en i samma storlek i halsen som dessa men den täcker nästan hela magen. Hoppas den funkar. Jag gjorde den som ett test. Hoppas på respons av användaren:-)


Efter helgen kommer jag att lägga ut fler fuskpolo, vantar och den nya mössmodellen i i fler färger som är till salu. Fuskpolon kostar 125 kr och mössan 110 kr. Det kommer även att finnas vantar för 50 kr/paret. Den här fuskpolon är gjord i storlek 0-6 månader. Mössan för 1-2 år.

lördag 17 oktober 2009

Nya och gamla modeller

Tygleveransen har kommit och jag har sytt en ny jackmodell. Den passar bra till retrobrallan, vilket jag kom på i efterhand men vad gör det när det var till det bättre:-)

Jag har även gjort några mössor som skulle till småland innan min far for hem.

Snart kommer mera för nu ska jag minska ner min beställningslista.




lördag 10 oktober 2009

Stickning....

....tar tid!
Nu är det ju inte så att jag har enbart har stickat den senaste månaden av frånvaro men jag hittade den här halsduken som jag kom på att att jag inte bloggat om. Tror att jag höll på med den i somras och minns det som ett kul projekt. Den är stickad på längden så ett varv tog en evighet för mig som inte är så van att sticka.




Förutom att mitt jobb tar all ledig tid så har det inte hänt så mycket. Jag väntar på en tygleverans som inte vill dyka upp så under tiden försöker jag minska på mitt gamla lager av tyger. Det har jag bl.a. gjort genom att omvandla min favoritmodel på barnbyxor till storlek 80/86.